Smuti od bundeve – odličan za hladne jesenje dane

Ako volite da uživate uz kremasti smuti, ovaj je idealan za Vas. Kombinacija banane i bundeve pruža mu punoću ukusa, dok grejpfrut daje određenu kiselost, zahvaljujući kojoj se postiže odličan balans ukusa. Mleko uvek možete zameniti vodom (ako ne konzumirate mlečno). Lično volim da dodam, zajedno sa orašastim plodovima, zbog proteina i blagotvornog dejstva koje pruža našem organizmu.

smutibundevantr

Potrebni sastojci (za dve čaše smutija):

  • 1 banana
  • 150-200g pečene bundeve
  • 1/4 grejpfruta
  • 2 brazilska oraha
  • 0,1l bademovog mleka
  • Voda
  • Cimet

Priprema:

Zagrejati rernu na oko 200 stepeni.

Iseći bundevu na dva tanja parčeta i staviti da se peku oko 70 minuta.

Kada se bundeva ispeče, odvojiti od kore i staviti u blender sa bananom.

Oljuštiti grejpfrut i dodati zajedno sa brazilskim orahom.

Preliti mlekom i sipati vodu do željene gustine.

Izblendati, sipati u čaše i preko posuti cimet.

Dekorisati po želji.

Smuti od bundeve je spreman!

Savet plus:

Banane – čudesno voće koje nam pruža energiju, pomaže kod anemije, bogato kalijumom i vlaknima.

Bundeva – hrana i lek, bogata omega 3 i omega 6 esencijalnim kiselinama, bogata vitaminima (A, B1, B2, B3, B6, C) i mineralima, snažan antioksidans koji deluje povoljno na oči.

Grejpfrut – smanjuje nivo insulina, podstiče varenje, čuva srce i pruža koži elastičnost.

Brazilski orah – sadrži veliku količinu selena, štiti ćelije od razvoja slobodnih radikala, odličan antioksidans.

Bademovo mleko – blagotvorno deluje na ljudski organizam, snižava holesterol, umanjuje osećaj gladi, dovodi do jačanja imuniteta.

Cimet – snižava nivo masti, deluje protivupalno, poboljšava pažnju i pomaže u lečenju anemije.

Kada sve ovo pomešamo, kao rezultat dobijemo savršen eliksir!

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here