Ako ste ljubitelj kremastih deserata, a želite da bude zdravo i bez šećera, mus od čokolade je sladak izbor koji možete napraviti u svakom trenutku.

Kada Vam se prijede nešto posle glavnog jela i želite da se zasladite slatkim što pre, brza priprema je ono što je poželjno kako ne biste zgrešili sa nečim nezdravim.

Slatkiš primamljivog izgleda je odličan način da deca pojedu nešto hranljivo ili da se pohvalite gostima interesantnom poslasticom za koju niko neće ni pretpostaviti da se pravi tako jednostavno.

Sirovi mus od čokolade je desert koji se lako vari, a uz to oslobađa endorfin (hormon sreće) i prepun je antioksidanasa, pa njegovi sastojci čine ovu poslasticu izuzetno zdravom, a Vas izuzetno srećnima. 🙂

Zato budite nasmejani i uživajte u zdravim slatkišima bez griže savesti!

Sastojci:

  • 1/2 avokada
  • 1 banana
  • kašika kakao praha
  • 10-12 badema

Priprema:

Avokado preseći na pola, pa izbuditi kašičicom i staviti u blender.

Dodati bananu, kakao i bademe (ili drugu vrstu orašastih plodova koje imate), pa blendirati dok smesa ne postane glatka.

Možete da servirate uz malo crne čokolade.

Savet plus:

Avokado – monozasićene masti snižavaju holesterol i nude značaju zaštitu protiv raka dojke, ima antiupalno svojstvo i bori se protiv slobodnih radikala.

Banana – pruža energiju, poboljšava raspoloženje, bogata vlaknima i gvožđem, sprečava grčenje mišića, nadoknađuje kalcijum i kalijum, smanjuje visoku temperaturu.

Kakao – svakodnevnim unosom sprečava se nastanak krvnih ugrušaka, smanjuje loš holesterol, povećava otpornost kože na UV zračenje, oslobađa endorfin.

Badem – reguliše holesterol, dobar za zdravlje kostiju, bogati vlaknima, folnom kiselinom i monozasićenim kiselinama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here