Američke palačinke se razlikuju od klasičnih. Tekstura im je vazdušasta, ređaju se jedna preko druge, a zatim se prelivaju omiljenim prelivom.

A sada, imamo dobre vesti za vas ako ste među mnogobrojnim ljubiteljima palačinki!

Palačinke više nisu kalorijska bomba od ugljenih hidrata, već poslastica koja pruža gomilu proteina i crpi svoju dozu šećera isključivo iz voća.

Zato nije čudo što su upravo one napravile toliki boom i postale popularne, jer su ukusne i drže nas sitim satima!

Iako još uvek možda nekome zvuči čudno staviti zdravo i palačinku u jednu kategoriju, tu smo da uz par jednostavnih promena dokažemo suprotno.

američke palačinke

Sastojci (za 2-3 američke palačinke):

  • 3 belanceta
  • 1 merica proteina – 30g (ukus po želji)
  • 60 ml vode
  • 1/2 kašičice cimeta

Priprema:

Spremite što manji tiganj, podmažite kokosovim uljem i upalite ringlu da se zagreje.
Belanca mutite mikserom 1 minut, a zatim dodajte cimet. Isključite mikser, pa sipajte protein i promešajte ručno.
Zatim lagano dodajte vodu, promešajte jos malo i upalite mikser. Mutite jos 1 minut i smesa je spremna za prženje.
Sipajte deo smese u tiganj, da bude debljine oko pola cm, i prekrijte providnim poklopcem, kako biste mogli da pratite napredak. Nema potrebe pržiti sa obe strane zahvaljujući poklopcu.
Kada se palačinka odvoji od tiganja, otklopite, stavite tanjir preko, a zatim okrenite da spadne.
U zavisnosti od veličine tiganja, ispadnu oko 2-3 palačinke.

Ideje za namaz:

Od orašastih plodova – u dve kašike putera od kikirikija, dodajte malo bademovog mleka ili vode, kako bi se dobila kremasta struktura.

Voćni- Ispasirati ili prokuvati željeno voće i preliti preko palačinki.

američke palačinke

Savet plus:

Protein surutke – učestvuje u izgradnji mišića, bogat aminokiselinama, pokazuje pozitivan učinak na jetru.

Belanca – bogata proteinima i aminokiselinama, lako svarljiva, poseduju vitamin B2, mala kalorijska vrednost.

Cimet – eliminiše napade gladi, ubrzava organizam, poboljšava cirkulaciju i nivo energije, reguliše šećer i holesterol, jača imunitet.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here