Prolećni smuti je idealan za susret proleću i sunčanim danima. Potrebno je pripremiti kožu i hidrirati je iznutra, kako bismo mogli bez brige da uživamo u toplim danima koji su pred nama.

Sirovo voće i povrće je idealno rešenje da osvežimo naš organizam, a smuti je savršeno rešenje da te namirnice učinimo ukusnim.

Uz šargarepu i vitamin kao što je beta karoten, bananu koja smanjuje temperaturu tela i narandžu koja osvežava, imate idealnu riznicu potrebnih vitamina i minerala koji će pospešiti funkcionisanje organizma u ovo doba godine.

Potrebno je (za dve čaše smutija):

  • 2 banane
  • 1 kruška
  • 1 narandža
  • 1 šargarepa
  • kašika putera od kikirikija
  • malo vode

Priprema:

Staviti voće u blender i na kraju dodati očišćenu, iseckanu šargarepu i puter od kikirikija.

Preko sipati manje vode nego obično (zbog narandže koja sadrži dosta soka) i izblendirati sastojke.

Savet plus:

Banana – pruža energiju, poboljšava raspoloženje, bogata vlaknima i gvožđem, sprečava grčenje mišića, nadoknađuje kalcijum i kalijum, smanjuje visoku temperaturu.

Kruška – jača imuni sistem, sprečava rak, pomaže u zaceljivanju rana i obnavljanju tkiva, poboljšava cirkulaciju i broj crvenih krvnih zrnaca.

Narandža – sadrži vitamine i minerale neophodne za normalan rast i razvoj, visok procenat vode, moćni antioksidans.

Šargarepa – sadrži vitamin A koji je odgovoran za zdravu kožu, kosu, nokte i dobar vid, blagotvorno deluje na rad jetre.

Kikiriki puter – riznica proteina, topljivih vlakana i biljnih masnoća koja smanjuje osećaj gladi, povoljno utiče na upalna stanja, važi za blagi laksativ.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here