Vrlo ukusan i jednostavan za pripremu, uz svega nekoliko sastojaka, potaž od brokolija naći će svoj put ka Vašem stolu i zauzeće važno mesto sa svojim divnim ukusom i bojom koja intrigira čula.

Izuzetno je zdrav i prepun antioksidanasa, a uz to će Vam pružiti dnevnu dozu povrća i zasititi za tili čas.

Potaž od brokolija je lagan i kremast kompletan obrok, ali možete ga poslužiti kao predjelo i uz pavlaku ako niste na restriktivnom režimu ishrane.

Sastojci (za dve osobe):

  • 400g brokolija (cvetovi i stabiljka)
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1-2 čena belog luka
  • himalajska so
  • biber
  • majčina dušica
  • bosiljak

Priprema:

Brokoli oprati i iseckati, pa staviti u šerpu i naliti vodom.

Kuvati nakon što provri 5 minuta.

Propržiti crni i beli luk dok ne porumeni.

Staviti brokoli u blender sa lukom i jednu manju kutlaču vode u kojoj se kuvalo.

Izblendirati, pa dodavati vodu do željene gustine.

Posolite i dodajte biber i ostale začine po svom ukusu, pa vratiti u šerpu da se kuva dok ne proključa.

Po želji služiti uz neutralnu pavlaku ili kiselo mleko.

Savet plus:

Brokoli – ima veliku antikancerogenu moć, veoma bogat vitaminom C, smanjuje nivo holesterola, poboljšava varenje i pomaže detoksikaciju organizma.

Crni luk – povećava gustinu kostiju, smanjuje rizik od raka jajnika i debelog creva, ima antibakterijsko dejstvo, čisti krve sudove.

Beli luk – snižava pritisak i holesterol, povećava proizvodnju antitela u organizmu, deluje protiv crevnih parazita, usporava proces starenja.

Himalajska so – lako se apsorbuje, sadrži 84 prirodnih minerala, uspostavlja pH balans (kiselost organizma), pomaže pravilno funkcionisanje štitne žlezde.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here