Piletina se nalazi često na meniju jer je ukusna, laka i brza za pripremu.

Postoje kreativni načini da pripremite piletinu, a da pritom uključite što više povrća.

Uz malo truda pretvorićete se u profesionalca, serviraćete ručak koji se priprema za kratko vreme, a ima ukus kao da je izašao iz restorana.

piletinakurkuma

Svi znamo da je količinu mesa uvek potrebno ograničiti, pa da bi obrok bio kompletan najbolje je da uključimo povrće koje će nas zasititi.

Sastojci (za dve osobe):

  • 350 g piletine
  • 1 veća tikvica
  • 1 veći plavi patlidžan
  • 3oo ml kuvanog paradajza
  • 1 kašičica kurkume
  • 1/2 kašičice morske soli

Priprema:

Zagrejte na gril tiganju malo maslinovog ulja.

Ako pripremate meso, prvo njega stavite u tiganj i počnite da pržite.

Pripremite povrće tako što ćete ga oprati i iseći na kockice.

povrće

Kada je meso skoro gotovo, dodajte povrće i pržite sve zajedno dok ne porumeni.

Zatim dodajte kuvani paradajz, a možete dodati i dva komada svežeg ako imate pri ruci.

Začinite kurkumom i sve lepo upržite.

Na kraju posolite i ostavite malo da se prohladi.

Servirajte uz salatu po želji.

piletina

Savet plus:

Piletina – sadrži malo masti i kalorija, vitamin B3 i B6, selen, daje energiju, obiluje mineralima koji poboljšavaju imunološki sistem i aminokiselinama bitnim za rast i razvoj.

Tikvica – izvanredan izvor mangana, vitamina C, folne kiseline, ima jaka antiupalna svojstva, doprinosi lečenju astme, čine kožu zdravijom i zarastanje rana bržim.

Plavi patlidžan – antioksidativna, antikancerogena, antiupalna dejstva, sa bogatim vitaminsko-mineralnim sastavom , pospešuje probavu, ublažava grčeve želuca i creva.

Paradajz – zdraviji je u kuvanom obliku, najveći izvor likopena, smanjuje rizik od karcinoma i kardiovaskularnih bolesti, značajan izvor vitamina K.

Kurkuma – obnavlja crevnu floru i jača probavu, smanjuje nadutost i upale kod artritisa, stimuliše metabolizam, čisti krv.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here