Neobičan spoj i nesvakidašnji ukus, tako se može opisati piletina u slatko-kiseloj marinadi. Zdravo, jednostavno i lagano jelo nakon koga Vam se više neće jesti ništa slatko, jer je piletina koja se lepi za prste idealna za sladokusce. Uz ovaj obrok ćete brzo napuniti stomak, ali bez osećaja težine i griže savesti pošto ste pojeli nešto ukusno i lagano.

Potrebno (za dve osobe):

  • 300g piletine
  • kašika meda
  • kašika limuna
  • svež peršun
  • pola kašičice soli
  • 10-12 špargli
  • pola limuna za seckanje

Priprema:

U šolji pripremite marinadu. Pomešajte med i sok od limuna, a zatim dodajte iseckan peršun. Količinu peršuna odredite po svom ukusu i posolite.

U posudu stavite tanko isečenu piletinu, pa prelijte sa 2/3 prethodno pripremljene marinade.

Poželjno je da se marinira minimum 30 minuta.

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Pleh obložite pek papirom, pa rasporedite parčiće piletine.

Stavite da se peče na 20 minuta (piletina treba da bude delimično gotova).

Zatim, izvadite pleh i poređajte špargle.

Prelijte ostatak marinade preko špargli, na piletinu dodajte limun iseckan na kolutove i vratite na pečenje na još desetak minuta.

Piletina u slatko-kiseloj marinadi se odlično slaže sa šparglama i svežom salatom.

Savet plus:

Piletina – sadrži malo masti i kalorija, vitamin B3 i B6, selen, daje energiju, obiluje mineralima koji poboljšavaju imunološki sistem i aminokiselinama bitnim za rast i razvoj.

Med – poboljšava raspoloženje i izgled kože, odličan u borbi protiv bakterija i virusa, izuzetno bogat aminokiselinama, vitaminima i mineralima.

Limun – vitamin C povećava apsorbciju gvožđa i podiže imuni sistem, dobar u prevenciji protiv astme i održavanje zdravog izgleda kože.

Peršun – smiruje živca, čisti krv, jača imuni i nervni sistem, čuva kosti i potenciju.

Špargle – niskokalorične, povoljno utiču na rad srca i bubrega, dobar diuretik, aktiviraju hormon sreće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here