Crveni smuti od cvekle – lek za srce i anemiju

Već znamo da je smuti odličan način da unesemo svoju dnevnu dozu vitamina brzo i jednostavno. Priprema ovog smutija je laka, postupak brz, a njegovo ispijanje jos brže. Ovaj smuti crvenkaste boje je odličan za zdravlje srca i najbolji izbor za osobe koje žele da poprave svoju krvnu sliku, a ujedno i odličan antioksidant.

smuti
smuti

Savet pre pripreme:

Sirova ili pečena cvekla – Možete izabrati bilo koju od ove dve varijante, odaberite onu koja vama najviše prija. Primetila sam da smuti u koji se stavi sirova cvekla nema toliko glatku, gustu teksturu, ali sve je stvar ukusa. Treba znati da cvekla kuvanjem ili pečenjem postaje namirnica koja podiže nivo insulina i najzdravije je jesti sirovu. Ali ako nemate problem sa kilogramima, možete da priuštite sebi da spremite ovo povrće na način koji vama odgovara.

Potrebno je:

  • 1 srednja cvekla
  • šaka lisnatog povrća (spanać, iceberg, zelena salata, kupus..)
  • šaka očišćenog nara
  • nekoliko cvetića karfiola
  • 0,1 kokosovog mleka
  • kašika oraha

Priprema:

Ako odaberete da ispečete cveklu, zagrejte rernu na 200 stepeni, cveklu uvijte u foliju (svakako možete ispeći više, pa kasnije iskoristiti za salatu) i stavite da se peče oko 30 minuta.

Kada se ohladi, ogulite je, iseckajte i stavite u blender.

Dodajte svoj miks zelenog povrća, slobodno iskoristite ono što imate pri ruci.

Operite malo karfiola i dodajte sa narom.

Stavite orahe i prelijte mlekom.

Sipati vodu do željene gustine.

Izblendati i sipati u čašu.

Preko možete dodati malo mlevenog oraha.

Uživajte!

Savet plus:

Cvekla – snažan antioksidant, korisna za lečenje anemije, jetre, bubrega, kože, efikasna u prevenciji raka, važna za zdravlje oka.

Lisnato povrće – ukljanja različite vrste toksina, štiti telo od bolesti, jača imunitet, obiluje velikom količinom vitamina.

Karfiol – detoksikuje organizam, smanjuje rast tumorskih ćelija, bogat vitaminom C.

Nar – smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, povoljno utiče na nokte, kožu i kosu, usporava proces starenja.

Bademovo mleko – bez laktoze, čuva zdravlje bubrega i jetre, drži slobodne radikale pod kontrolom, alkalizuje telo, bogato magnezijumom, pomaže kod dijabetesa i visokog krvnog pritiska.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here