Home Priče o namirnicama Kokosova voda – 6 razloga zašto je treba piti

Kokosova voda – 6 razloga zašto je treba piti

0
Kokosova voda – 6 razloga zašto je treba piti

Kokosova voda gasi žeđ i nudi ukusnu alternativu vodi. Ova čista tečnost je puna hranjljivih sastojaka koji imaju niz prednosti kada je zdravlje u pitanju. Upoznaćemo se sa 7 prednosti koje objašnjavaju zašto je kokosova voda postala tako popularna.

  1. Pomaže pri gubljenju kilograma

Sadržaj masti u kokosovoj vodi je veoma nizak, tako da se izdašne količine mogu koristiti bez straha od neposrednog gomilanja kilograma. Takođe, potiskuje apetit i stvara osećaj sitosti zbog svoje bogate prirode.

  1. Savršena koža

Osobe sa aknama ili drugim mrljama na površini kože, primenom kokosove vode mogu da očistiti kožu i obezbediti lep ten. To objašnjava zašto su proizvodi poput krema za lice, šampona, losiona koji sadrže tragove kokosovog ekstrakta efikasniji. Kokosova voda hidrira kožu iznutra ako se unosi kroz redovnu ishranu.

  1. Lek protiv mamurluka

Sledeći put kada preterate i popijete vise nego što vaš stomak može da obradi, popijte kokosovu vodu koja će Vas osvežiti i nadoknaditi bitne elektrolite.

  1. Olakšava probavu

Ako imate poteškoće u procesu varenja, kokosova voda može da obezbedi izvor olakšanja zbog svoje visoke koncentracije vlakana.

  1. Hidratacija

    Sastojci kokosove vode su mnogo efektniji u hidrataciji ljudskog tela od raznih sportskih I energatskih napitaka.Tokom rigoroznih vežbi ili duže fizičke aktivnosti, ljudsko telo gubi minerale. Međutim, kokosova voda sadrži oko 294mg kalijuma I 5 mg prirodnog šećera po čaši.

  2. Kokosova voda sadrži 5 osnovnih elektrolita koji su prisutni u ljudskom telu

    Ovo uključuje: kalcijum, magnezijum, fosfor, kalijum I natrijum. Zbog svog jedinstvenog sastava, kokosovu vodu mogu konzumirati ljudi sa raznim medicinskim stanjima.

Koliko treba konzumirati?

Kokosova voda se može piti kao samostalno piće ili u kombinaciji sa drugim tečnim proizvodom. Ne postoji čvrsto pravilo u pogledu količine koju bi trebalo konzumirati dnevno, tako da je najbolje uz održavanje aktivnog života popiti jednu čašu dnevno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here