Vafl, često, nije rešenje kada želite da započnete dan sa zdravim doručkom i puni energije. To će se upravo promeniti, jer sada postoje proteinski vafli. Ovi niskokalorični vafli, koji ne sadrže brašno, već protein u prahu, su idealni za sve koji vole da uživaju u ukusu ove belgijske poslastice.

Proteinski vafli su idealno rešenje za brzi doručak jer je 10 minuta dovoljno da napravite smesu i ispečete. Zahvaljujući velikoj količini proteina održavaće sitost tokom dana i nahraniti mišiće.

Ovaj vazdušasti i lagani vafl je idealna osnova za preliv od kikiriki putera i bobičastog voća. Bobičasto voće možete zameniti i bananom, koja se savršeno slaže.

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • merica proteina (30g)
  • pola kašičice praška za pecivo
  • malo tople vode

Priprema:

Umutiti jaje ručno.

U drugu posudu sipati protein i prašak za pecivo, pa izmešati.

Sipati malo tople vode, tek toliko da struktura postane kremasta.

Sjediniti sa jajetom, pa peći u aparatu za vafle – smesa je za 2,3 Belgijska vafla.

Uzeti dve kašike putera od kikirikija i razblažiti sa vodom, ili mlekom kako bi se dobio kremasti preliv. Preko stavite borovnice i kupine, ili voće koje imate pri ruci.

Savet plus:

Protein surutke – učestvuje u izgradnji mišića, bogat aminokiselinama, pokazuje pozitivan učinak na jetru.

Jaja – bogat izvor proteina i aminokiselina, vitamina D, preporučuju se kod anemije, pospešuju proces pamćenja, poboljšavaju izgled kože.

Kikiriki puter – riznica proteina, topljivih vlakana i biljnih masnoća koja smanjuje osećaj gladi, povoljno utiče na upalna stanja, važi za blagi laksativ.

Borovnice –  sprečavaju razvoj kancerogenih ćelija, stimulišu mozak i čuvaju vid i srce.

Kupine – bogate gvožđem, magnezijumom, kalcijumom, delotvorne za čišćenje krvi, jačanje desni, antikancerogeno dejstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here