Američke palačinke od speltinog brašna

Volite da se budite uz miris palačinki? Poslužite sebi jedan od omiljenih američkih doručaka. Palačinke mogu da budu svakodnevni deo zdrave ishrane ako naučite par jednostavnih trikova za njihovu pripremu. Priprema je brza i jednostavna, uz svega par namirnica. Svakako će biti ukusne kao i one napravljene sa belim brašnom i nezdravim uljima, a osećaj koji će pružiti nakon obroka biće mnogo bolji. Uz manje kalorija, voće, miris cimeta i vanile probudiće se sva Vaša čula.

američke palačinke

Potrebno je (za 4,5 malih palačinki):

  • 1 jaje
  • 150ml bademovog mleka
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Cimet
  • Pola kašičice praška za pecivo
  • 60g speltinog brašna
  • 2 kesice stevije
  • Kokosovo ulje za prženje

Priprema:

U posudi umutite jaje mikserom.

Dodajte bademovo mleko, a zatim cimet, vanilu i steviju, pa sve lepo izmutite.

U drugoj posudi pomešajte speltino brašno i prašak za pecivo.

Zatim, sjedinite suve sastojke sa vlažnim.

Kada sve izmešate, zagrejte nauljeni tiganj i sipajte količinu veću nego za klasične palačinke.

Pržite sa obe strane dok ne porumene.

U američkoj kulturi se ove palačinke najčešće služe prelivene javorovim sirupom, ili voćem.

Ideja za preliv od crvenog voća: Sipajte voće u šerpicu i prokuvajte i ispasirajte. Ako volite slađe, dodajte steviju, kokosov šećer ili javorov sirup. Prelijte palačinke omiljenim sirupom.

Savet plus:

Spelta – sadrži sve vitamine grupe B, bogata magnezijumom, kalcijumom, selenom i cinkom; antikancerogeno dejstvo, olakšava varenje, smanjuje nivo šećera u krvi.

Bademovo mleko – pozitivno dejstvo na nervni sistem i mozak, reguliše holesterol, jača zube i kosti, pomaže smanjenju telesne težine.

Jaja – bogat izvor proteina i aminokiselina, vitamina D, preporučuju se kod anemije, pospešuju proces pamćenja, poboljšavaju izgled kože.

Cimet – eliminiše napade gladi, ubrzava organizam, poboljšava cirkulaciju i nivo energije, reguliše šećer i holesterol, jača imunitet.

Stevija – biljni šećer, kalorijska vrednost 0, mnogo je slađa od šećera, idealna za dijabetičare.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here